Mandag, den 1. august 1977 blev tandemklubbens formand Ove Olsen i sportsudsendelsen interviewet pr. telefon af journalist vedRegionalradioen i Næstved Henning Nielsen.

Cykelløb på en anden måde blev afviklet ved Nykøbing Sjælland, Odsherredløbet hed det, og det var et motionsløb, hvor der også deltog ni blinde cyklister fra Midtsjællands Tandemklub.
Og Ove Olsen: Hvordan lader det sig gøre at få blinde til at køre cykelløb?
Ja, det er jo egentlig ganske let, hvis bare man har en god pilot til at sidde foran på en tandem.
Det vil sige at den blinde sidder bagpå?
Den blinde sidder bagpå ja. Og så har vi en seende til at styre tandemcyklen.
Men det vil sige at de under konkurrencen da drejer det sig altså om at de arbejder godt sammen?
Ja, det gør de. I den senere tid har vi indenfor klubben lade de arbejde sammen som skulle køre løbet. Ellers så kører vi sådan i flæng, for at de skal lære hinanden at kende, men op til løbet har vi altså udvalgt en fast pilot og en fast makker, og de har så kørt sammen de sidste 14 dage vel.
Og det drejer sig altså om et sportsarrangement, altså en konkurrence det her?
Ja, Odsherredløbet var jo altså en kondiafdeling og en sportsafdeling. Og til denne her sportsafdeling da havde vi tilmeldt de syv par, og til kondiafdelingens to par. Den bedste tid for vores vedkommende fik parret Finn Günther og Otto Munkholm fra Holbæk, der kørte distancen på 1 time, 3 minutter, og den hurtigste tid blev kørt på 59 minutter.
Det vil altså sige at det godt kunne lade sig gøre at konkurrere med de seende i virkeligheden?
Det kunne det godt. Vi lå absolut i den bedste ende. Så ganske afgjort. Og der var jo kun ganske få minutter imellem. Den sidste af vores kom ind i tiden 1 time 36 minutter.
Ove Olsen er det her noget der breder sig? Nu siger du at I har startet en klub.
Ja, vi startede vores tandemklub, der hedder Midtsjællands Tandemklub af 1977. Det er Roskilde Amt og Gammel Holbæk Amt. Det har vi så delt ud i tre afdelinger Køge, Roskilde og Holbæk. De fungerer i det daglige lokalt. Klubben har en fælles bestyrelse, der sørger for det administrative og for fællesarrangementer.
Hvordan går det med at få seende piloter til at køre med på tandem?
Det går faktisk udmærket, for jeg regner med at vi alene i Køgeafdelingen har op imod 30 mere eller mindre sikre piloter, og vi har kun 14 blinde og svagtseende makkere, og det er faktisk de blinde og svagtseende, det kniber mest med at få fat på.
Altså få dem til at komme ud og være med?
Ja, vi vil meget gerne have dem ud af busken så de kommer ud og får noget frisk luft og også noget motion, og komme ud for at være sammen med andre.
Men tror du de er lidt tilbageholdende for at sætte sig op på en cykel?
Ja, ganske simpelt. De er bange for at komme ud af busken men det viser sig at så snart de er kommet i klubben så møder de her hver tirsdag hvor vi har klubaften og falder til med det samme.

Opdateret d. 4.5.2017