På denne side kan du læse og høre lydoptagelser fra de historiske steder og mindesmærker som jeg hen ad vejen får besøgt.
Du vil også kunne læse tekst om stederne og mindernes oprindelse.

Den 4. maj 1945 kunne danskerne i deres radio høre udsendelsen fra London. Klokken 20.37 kunne speakeren Johannes G. Sørensen give danskerne budskabet om, at tyskerne havde overgivet sig.
Journalisten Johannes G. Sørensen skrev efter sin hjemkomst til København bogen 4. maj.
I den store båndsamling jeg er ved at digitalisere, var jeg så heldig at finde denne bog indlæst af redaktør Kaj Danefeldt Bøthner. Jeg skal beklage den lidt forringede lydkvalitet. Indlæsningen spiller i 24 minutter, 47 sekunder. Bogen om Frihedsbudskabet af Johannes G. Sørensen

På årsdagen for Danmarks Befrielse blev der sammen med Johannes G. Sørensens bog udgivet en redigeret optagelse af den danske udsendelse fra BBC i London.
Redaktør Kaj Danefeldt Bøthner, der på det tidspunkt var forlagsleder hos Carl Aller, fik kontrakt med Johannes G. Sørensen og købmanden på Vibevej i Hellerup, Aage Schnedevig, der havde firmaet Foba Tone. Også denne aften var han klar med sit optageudstyr, og skar udsendelsen fra den 4. maj 1945. Optagelserne fyldte otte pladesider, og Bøthner har så redigeret dem ned til 5 minutter og 55 sekunder. Det var umuligt at få presset pladerne i Danmark, så man måtte sende optagelserne til Sonora i Stockholm, der pressede 10.000 eksemplarer.
Da meddelelsen om at flyveren var på vej til Kastrup med grammofonpladerne, kørte Kaj Danefeldt Bøthner i sin gamle Ford 31 ud og hentede dem.
Hele personalet brugte natten på Carl Allers forlag til at pakke bøger og grammofonplader, og næste dag kunne de så ekspederes til landets boghandlere, der hurtigt fik udsolgt.som du kan lytte til ved at aktivere dette link. Optagelsen med Frihedsbudskabet

Tirsdag den 11. september 2018 var jeg sammen med min ledsager Katrine på en vandring i lidt regnvejr hvor vi fik fortalt om København under besættelsen 1940-1945 af Martin Cleemann Rasmussen fra Tours Rejser.
Ved at aktivere dette link vil du den næste time og 17 minutter kunne lytte til optagelsen i kunsthovedstereo. Martin Cleemann Rasmussen fortæller om København under besættelsen

Torsdag, den 3. september 2015 tog jeg sammen med min ledsager Marlene en tur til domkirken i Lund.
De næste 60,59 minutter kan du i kunsthovedstereo lytte til de lydindtryk, vi fik med os hjem. Besøg i Lund Domkirke

Tekst om Lund Domkirke kommer senere.

Påskelørdag, den 7. april 2012 havde ferieværterne på Fuglsangcentret Arne og Bente Krogh arrangeret et besøg på museet i Jelling, og her kan du lytte til museumsinspektør Hans Ole Mathiesens glimrende foredrag. Denne optagelse er som de fleste andre på siden her i kunsthovedstereo, og varer 52,42 minutter. Museet i Jelling 7. april 2012

Opdateret d. 18.9.2018