Det sker også af og til at jeg får lov at optage foredrag med kendte og mindre kendte foredragsholdere, og det synes jeg er dejligt også at bruge sit optageudstyr på den måde.

Den 25. oktober 2018 var Henrik og jeg inviteret til at fortælle om vores liv på blindeskolen Refsnæs ved Kalundborg af Blindehistorisk Selskab. Dette foredrag kan du lytte til ved at følge dette link. Henrik og jeg fortæller om vores liv på Refsnæs
Den 10. januar 2018 tog min bror Henrik og jeg til Silkeborg for at høre Arne Christensens foredrag om Artic Circle Race, verdens hårdeste skiløb på 160 kilometer, afviklet over tre dage.
Arne, der har været blind i snart 50 år, tog i april 2016 udfordringen op, og ville være den første blinde nogensinde, der gennemførte verdens hårdeste skiløb. Han gennemførte, og blev den bedst placerede af alle deltagere over 60 år. Flot klaret.
Begivenheden foregår hvert år i begyndelsen af april nord for Polar cirklen i baglandet til den lille grønlandske by Sisimiut.
Jeg tager hatten af for den præstation, og jeg er stolt af, at kende Arne og har gjort det i mange år, og jeg har da også dyrket boldspil for blinde sammen med ham, for mit vedkommende på motionsbasis.
Vi fik lov at optage hans foredrag, og hvis du trykker Enter eller klikker med musen vil du den næste 1 time 25 minutter kunne lytte til Arnes fortælling, der er optaget i mono. Foredrag ved Arne Christensen om Artic Circle Race. Verdens hårdeste skiløb

Lørdag, den 4. februar 2017 fik Audioklubben besøg af DR Sportens Andreas Kraul, der med sit spændende indlæg tog os med helt ind i kommentatorernes maskinrum. Så ved at følge dette link kan du lytte til denne optagelse, der varer i 1 time, 40 minutter. DR Sportens Andreas Kraul

Torsdag, den 18. maj 2017 præsenterede Henrik og jeg i foreningen Blindehistorisk Selskab på Solterrasserne i Valby et causeri om de kabaretforestillinger, som vores far, Ove Olsen i årene 1959-1977 skrev tekster til, iscenesatte og instruerede.
Hvis vi skulle have nået alle årene, var programmet blevet langt mere omfattende, så jeg, der havde valgt og tilrettelagt programmet præsenterede ting fra Dansk Blindesamfunds Amatørteaters forårskabaretter 1963 og 1965, og så en del viser og sketch fra Københavnskredsens nytårsrevy 18. januar 1964. Der blev også plads til Tandemvisen fra forårskabaretten 1977 og en ting fra Dansk Blindesamfunds Sjælland-Mønkredsens 50 års jubilæum på Parnas i Sorø den 20. juni 1961.
Ved at følge dette link får du den næste time, 55 minutter, 52 sekunder stereooptagelsen i dine højtalere eller hovedtelefoner. Blindehistorisk kabaretaften på Solterrasserne i Valby den 18. maj 2017

Den 2. marts 2017 holdt den nok så kendte radiostemme fra tidligere tider, Sigvard Bennetzen foredraget Mønsterbryderen fra Marsklandet på Blindeinstituttet i Hellerup. Det havde som undertitel Fra daglejer til chef for Radioteatret.
Sigvard Bennetzen blev født i 1934 som søn af arbejdsmand Frederik Christian Bennetzen og Anna Augusta Johannesson. I 1955 blev han ansat som speaker ved Statsradiofonien. Sideløbende studerede han dansk og russisk litteratur. Blev Cant. mag. i 1967. Den 15. februar 1967 avancerede han til programsekretær i Danmarks Radio, og siden tilknyttet TV teatret. I 1993 blev han chef for Radioteatret,. Den 1. april 2000 valgte han så at gå på pension og nyde sit velfortjente otium, efter 44 års ansættelse ved radioen. Oversatte Enrique Vila-Matas bog Bartleby & Co. Den 1. september 1955 blev han gift i Frederiksberg Kirke med Birgit Solmer Jørgensen.
Det foredrag fik jeg lov at optage, og ved at klikke eller bruge tasten Enter på dette link, får du i godt 100 minutter hans spændende og humoristiske beretning. Sigvard Bennetzen. Fra daglejer til chef for Radioteatret

Den 14. marts 1975 opførte Niels Eskjær og Henning Riiser Benny Andersens Svantes viser på fremragende vis. Niels viser sin skuespillerkunst både i hans fortolkning og oplæsning af de forbindende tekster i Svantes viser. Henning Riiser, der er ved klaveret, leverer noget af det bedste klaverspil, jeg længe har hørt. DE fortjener at blive genhørt, og det kan du gøre ved at følge dette link. Niels Eskjær og Henning Riiser opfører Svantes viser

Opdateret d. 9.11.2018